Gulvslibning

Professionel gulvslibning til det slidte og hærgede trægulv

Written by Astrid Pedersen

Er dit gamle trægulv ved at være så grimt og trist at kigge på at du overvejer at lade det udskifte? Så bør du faktisk snarere lade dine overvejelser gå i retning af en gulvslibning. Dit trægulv vil nemlig, såfremt det blot er præget af almindelig dagligdags slitage, højst sandsynligt kunne blive rigtig flot igen med en gulvslibning og en tilhørende efterbehandling.

Kan jeg selv foretage en gulvslibning?

Måske har du ikke lyst til at bruge penge på en professionel gulvmand, men foretrækker selv at forestå såvel gulvslibning som efterbehandling. Dette kan i princippet også godt lade sig gøre. Du kan leje en maskine til afslibning af gulve hos et byggemarked og samme sted købe diverse materialer som anvendes i forbindelse dermed. Du skal blot være klar over at der ikke er tale om nogen lille opgave som kan klares på et par timer.

En gulvslibning kræver omhyggelig forberedelse, et professionelt og rutineret håndelag, en god portion tålmodighed og faktisk også en vis styrke. I hvert fald hvis du ønsker at resultatet skal blive smukt, ensartet og langtids holdbart.

Der ud over skal du være forberedt på selv at skulle transportere det tunge apparatur til og fra byggemarkedet samt op og ned ad trapper hvis du bor i en etage ejendom. Du skal selv være i stand til at manøvrere maskinen rundt langs alle paneler, rundt om hjørner og ind i kroge – og efterfølgende påføre olie, sæbe eller lak i et jævnt og ensartet lag. Og så skal du belave dig på at skulle bruge mange dage på projektet.

Hvem kan hjælp mig med afslibning af gulve?

I stedet kan du vælge at lade en faglært håndværker udføre opgaven. En gulvslibning bliver bare mere vellykket når det er en dygtig gulvmand som er bag gulvslibning maskinen – læs mere om gulvslibning på dbf-gulvservice.dk

About the author

Astrid Pedersen

Leave a Comment