plakater

Oplev art deco inspireret plakatkunst

Written by Søren Black

Nostalgi fra Dronning Louises Bro

Har du cyklet over Dronning Louises Bro i København, den der forbinder Nørrebro med Indre by, så har du sikkert haft en følelse af at befinde dig på et af de allerflotteste steder i hovedstaden. Den gamle bro fra 1800-tallet har også inspireret virksomheden Vissevasse, der har sendt en plakat på gaden, der på fornemste vis skildrer denne prægtige bro. Her er de ikoniske gadelamper fremhævet på en rigtig fin og nostalgisk måde.

Og netop nostalgien er et af de gennemgående elementer, man finder på de flotte og nostalgiske motiver, der kendetegner kunstplakaterne fra Vissevasse. Her har Københavns tårne og broer nemlig inspireret til at lave moderne, grafisk kunst med et art deco inspireret touch.

Kendte motiver fra hele landet

Hos Vissevasse finder du et stort udvalg af plakater med mange forskellige motiver. Og du behøver ikke at være bosat i København for at finde et motiv fra dit nabolag. Vissevasse har nemlig lavet plakater med motiver fra hele landet, så du for eksempel også kan nyde Hjejlen fra Silkeborg eller det nu lukkede fængsel fra Horsens. Bag virksomheden står parret Dorthe Mathiesen og Karsten Noel Poulsen, der i 2013 sendte deres første plakat på gaden med et motiv fra den ikoniske Langebro i København. Plakaterne er nu blevet så populære, at de også sælges udenfor Danmarks grænser.

Smil og drøm dig væk

Ideen med Vissevasses plakatkunst er den fri fortolkning, hvor alle kan læse det ind i motiverne, som de har lyst til. En plakat med Langebro kan måske give folk minder om Gasolins gamle hit, eller den kan sende tankerne tilbage på en lykkelig stund, hvor der blev cyklet sammen med kæresten over broen. De populære kunstplakater er siden blevet suppleret med eksempelvis puslespil, notesbøger og kalendere. Men uanset hvilke produkter du køber hos Vissevasse, så er kunsten her sat i verden for, at du kan stoppe op et øjeblik og smile samtidig med, at du drømmer dig lidt væk.

About the author

Søren Black

Leave a Comment