Afslibning af gulve

Ny gulve på ingen tid

Ny gulve på ingen tid
Written by Mette Nielsen

Fornyelse i hjemmet bringer ofte god energi og glæde med sig, og ind i mellem behøver du ikke alverden for at føle den glæde. Du kan nøjes med at lave små ændringer i din bolig for at opnå en god effekt. Du kan male en væg, forny dine gulve med en afslibning og købe en smuk buket blomster til at afrunde projektet bagefter, når du igen er klar til at indrette.

Et godt hjem bliver ikke et godt hjem uden en lille smule arbejde. Hvis du lader stå til og ikke løbende vedligeholder dig hjem, så vil det langsomt gå i forfald og blive slidt. Derfor kræver det ind imellem, at du tager arbejdshandskerne på, så du kan opretholde et pænt hjem.

Der er mange steder, du kan starte, hvis din bolig trænger til at blive opdateret. Hvis dine gulve er slidte at se på, så er det oplagt at starte her. Det er nemlig utroligt, hvad en gulvafslibning kan gøre for udtrykket i din bolig.


Vælg selv en ny overflade
Noget af det fine ved at få lavet en afslibning af gulve er, at du på den måde også kan opdatere stemningen i din bolig ved at vælge præcis den overfladebehandling, der passer dig.

Når du har fået lavet en gulvafslibning, skal du vælge hvilken overflade du gerne vil have. Her har du flere muligheder, der hver især giver det udtryk, du ønsker:

Du kan give dine gulve en oliebehandling, der efterlader en meget naturlig flade. Det samme sker med en sæbebehandling. Begge dele efterlade en overflade, hvor man for alvor kan se træet, men det er også en metode, hvor fladen er en anelse mere sart end ellers, hvis du spilder ting på gulvet.

Vil du have en robust overflade, er en lakering en god mulighed, fordi den efterlader en mættet flade, hvor du nemmere kan tørre pletter af, hvis du spilder, uden at der trænger farve ned i gulvet. Du kan desuden male eller bejdse dit gulv, der begge efterlader en form for nuance på fladen, som kan tilpasses resten af din indretning. 

About the author

Mette Nielsen