brugte biler

Lær bilen godt at kende, inden du køber

Lær bilen godt at kende, inden du køber

Inden du underskriver en slutseddel på en ny brugt bil, er der flere ting, du kan gøre for at mindske risikoen for at købe den forkerte bil, som ultimativt kan ende med at være en dyr fornøjelse, hvis det viser sig, at bilen ikke er i den lovede stand. Hvis du har købt bilen hos en forhandler, er problemet mindre, da bilen er dækket af en garanti og købeloven.

Anderledes ser det ud, hvis du har købt hos en privat sælger. Her er du hverken dækket af en garanti eller købeloven, hvis det viser sig at der er noget galt med bilen, med mindre ud har lavet et forbehold i købsaftalen, at ukendte fejl fundet af en mekaniker skal betales af sælger. Det skal selvfølgelig være indenfor en kort periode efter bilen er overdraget.

At finde en brugt bil

Der er flere måder at finde en brugt bil på. Du kan f.eks. finde brugte biler i Svendborg. Hvis du vælger at besøge en forhandler så kast et blik på de andre biler der sælges. Ligner de noget der egentlig høre mere til hos en skrothandler, er der en stor sandsynlighed for at den bil du har kig på også høre til samme kategori.

Det kan også betale sig at bruge et par minutter på at se, hvad der er skrevet på sidder som Trustpilot. Har tidligere kunder været glade og tilfredse med at handle der eller har de haft dårlige oplevelser. Husk at man er mere tilbøjelig til at skrive, hvis man har haft en negativ oplevelse.

Brug også tid på at læse op på bilen. Hvilke fejl har den typisk. Er det nemme og billige fejl, som hurtigt kan løses af en mekaniker eller skal der bruges timevis og hentes dyre reservedele hjem. Hvis det sidste er tilfældet, skal det afspejles i den pris sælger vil have for bilen.