Misbrugscenter

Kom ud af afhængighed og misbrug – book en behandling på et misbrugscenter

Et misbrug behøver ikke at være forbundet med hård narkotika, så som heroin, kokain, eller metamfetamin. Ligeledes er en misbruger ikke nødvendigvis stiknarkoman, som lever på gaden. Misbrug findes i alle samfundslag, i alle økonomiske klasser, og blandt veluddannede såvel som ufaglærte. Objektet for misbruget kan variere, men selve misbruget har samme anatomi. Det gør ingen forskel, om man har oparbejdet en afhængighed af hård narkotika, alkohol, receptpligtig medicin, sex eller spil. Et misbrug er et misbrug, og skal behandles, hvis det for alvor har slået sine lange kløer i et menneske.

Hvordan kan jeg genkende en misbruger?

Hvis du har mistanke om, at din kæreste eller ægtefælle er på vej ud i – eller måske allerede er fanget af – et afhængigheds betinget misbrug, bør du holde øje med de mest klassiske tegn herpå. En misbruger vil ofte ændre personlighed, i takt med at misbruget bliver mere og mere omfattende.

En før pligtopfyldende og nærværende forælder vil mangle overskud, og måske vise tegn på begyndende depression og tilbagetrækning. En vis irritabilitet må også forventes, lige som den misbrugsramte vil få en kortere lunte og blive mere tyndhudet. Til sidst vil du ikke være i tvivl – men hvis du kan fange misbruget, førend det når dertil, er det optimalt.

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe min misbrugsramte nærmeste?

Når du først har konstateret, at der er et misbrug, bør du søge professionel hjælp. Du kan ikke forventes at tage ansvar for hverken afgiftning eller afvænning på egen hånd. Hos Misbrugscenter Stien sidder dygtige og erfarne misbrugskonsulenter klar til at hjælpe dig og din familie med såvel de indledende manøvrer som med at arrangere et afvænnings ophold for den misbrugsramte – eventuelt med et sideløbende familieforløb for de øvrige medlemmer af familien.

Du kan læse mere om misbrugsbehandling på behandlingscenter-stien.dk

About the author

Astrid Pedersen