Alkoholmisbrug

Kom helskindet ud af dit alkoholmisbrug

Written by Astrid Pedersen

Er du alkoholiker, og har du været det igennem flere år? Så bør du sørge for at komme i afvænning på et misbrugscenter inden du pådrager dig en alkoholskade.

Det er nemlig ikke for sent at gennemgå en alkoholbehandling, heller ikke selv om det kan virke håbløst. Rigtig mange alkoholikere kommer på ret køl igen efter et ophold på et behandlingscenter. Og det kan du også komme.

Kan jeg ikke bare selv forestå min afvænning?

Måske tænker du at det både er dyrt og besværligt at skulle tilbringe mange uger på et misbrugscenter blot for at blive ædru. Du mener dig måske fint i stand til at lægge flasken på hylden og selv forestå afrusning og afvænning. Men dette kan på ingen måde anbefales.

Har du igennem meget lang tid – måske endda måneder eller år – vænnet din krop og din hjerne til at der skal være en vis mængde alkohol til stede i dit system er det meget risikabelt at stoppe indtaget af dette stof fra den ene dag til den anden.

Almindelige tømmermænd er for intet at regne imod de abstinenser du som inkarneret alkoholiker vil opleve hvis du forsøger dig med afvænning på egen hånd. Din krop vil reagere utroligt voldsomt på fraværet af alkohol i blodet. Du vil opleve dage med feber rystelser, svedeture og smerter i kroppen.

Denne tilstand kan sammenlignes med en svær influenza. Dertil kan du så lægge kvalme og opkastninger som sætter dig i fare for at dehydrere, depressive tilstande som svinger fra generel uoplagthed til selvmordstanker, og decideret delirium og hallucinationer.

Du vil desuden være utroligt fristet til at drukne abstinenserne i alkohol. Af samme grund falder de fleste alkoholikere hurtigt i igen når de forsøger at holde op med at drikke. Og derfor er det bedst at du lader din afrusning foregå i trygge og sikre omgivelser på et misbrugscenter. Læs mere om alkoholbehandling på behandlingscentersoebypark.dk.

About the author

Astrid Pedersen