gulvafslibning

Kan man selv foretage en gulvafslibning?

Written by Camilla Skøtt

har du hænder skruet rigtigt på, og er det næste projekt i din renoveringsfase at slibe gulvet – ja, så bør du lige overveje en ekstra gang, om det er noget, du skal gøre selv eller overlade til en professionel gulvmand.

Der er situationer, hvor det man sagtens kan tænke “den ordner jeg lige selv,” men det er ikke, når det kommer til gulvafhøvling og gulvafslibning. Hvorfor ikke, tænker du måske. Og det skal vi give dig svaret på – det er nemlig ret enkelt: Det kan gå grueligt galt!

Hvad er det så, der kan gå galt. Jo, det er, hvis du ikke har styr på gulvhøvlen, og du kommer til at bruge den forkert, fx ved at lade den stå bare et sekund eller to for længe på det samme sted. Høvlen er skarp, og der skal ikke meget til, før du har lavet en fordybning i gulvet. Sker det, er det HELE gulvet, der skal høvles om for at udligne dine skævheder.

Efterbehandling kan også drille

Udover det faktum, at du kan ende med at ødelægge trægulvet så grundigt, at det ikke kan repareres, hvis du forsøger at give det en gulvafslibning på egen hånd, risikerer du også at komme i problemer, når brædder skal behandles. 

Typisk giver man trægulve lak, olie eller sæbe, og mens det er forholdsvis enkelt at give brædderne en sæbebehandling på egen hånd, omend det er tidskrævende, så er det kan så let med en lakering. Lakken tørrer hurtigt op, og du skal være ferm på fingrene, hvis du vil have et professionelt og flot resultat, der ikke ser hjemmegjort ud.

Det korte af det lange er, at du bør holde dig fra at foretage gulvafhøvling og -slibning på egen hånd. Søg hjælp hos professionelle fagfolk, så er du sikker på at få et godt resultat. 

About the author

Camilla Skøtt

Leave a Comment