vinyl

Fra indspilning til udgivelse på vinyl

Mange musikere drømmer om at få kontrakt med et pladeselskab, og det må så gerne udvikle sig til, at man bliver udgivet på vinyl, der er populært igen, så man kan se sin udgivelse komme til salg på https://www.gaffashop.dk/shop/vinyl-403s1.html

Men hvordan når man egentlig dertil?

Det vil vi forklare dig om, hvis du selv har den drøm, eller du bare er nysgerrig efter at vide, hvordan det kan lade sig gøre.

Man skal starte med at kunne noget musisk, om man vil synge som solist eller spille på et instrument i et band for eksempel.

Det næsten led kendes ikke slavisk, for så var alle stjerner, men med nok omtale og at øve sig godt nok, så når man til et punkt, hvor man skal i studiet at indspille ens musik, om man har et pladeselskab i ryggen eller ej.

Så skal der udgives på vinyl

Så bliver musikken indspillet i studiet og lagt ned, masteret, mixet og alle de ting, som der skal til for, at det endelige produkt lyder godt – som blandt andet gerne skulle være en vinyl for eksempel.

Dernæst skal musik lægges ned på vinyl, som man så kopier i et større eller mindre antal, hvor man blandt andet kan lave et eksklusivt oplag, men ellers starter man med at trykke et givent antal, og hvis der er stor efterspørgsel efter udgivelsen, så trykker man nogle flere.

Disse fysiske plader skal så ud til butikkerne, radiostationerne og så videre, hvorefter de relevante instanser kan få fat i dem såsom musikernes fans.

Det er så det sidste led, hvor man får musikken hjem som kunde på vinyl, og man kan sætte det på ens afspiller.

Det kan lyde som en hurtig proces, men for nogle musikere kan det blive en livslang drøm, der ikke altid går i opfyldelse.

About the author

Anders Lundtang Hansen